Kezdők szerencséje - Így gazdagodj meg a blogodból 1. rész
2021. július 01. írta: ProfOn

Kezdők szerencséje - Így gazdagodj meg a blogodból 1. rész

Álmodj királylány! - dalolom is neked rögtön az örökzöld slágert. Mert az van, hogy valójában teljesen mindegy, mekkora őstehetség vagy, "nevet" magadnak csak kőkemény munka árán szerezhetsz. Bár hozzáteszem gyorsan, hogy az is könnyedén megeshet, hogy dolgozol, mint a kisangyal, mégsem jön az a fránya siker. De mondok néhány olyan dolgot is, ami a segítségedre lehet, ha ezek tudatában is a hírnév karjainak forró ölelésére vágysz. 

no-money-2070384_1280.jpg

Kép: pixabay

Először is, tudatosítsd magadban, hogy egy senki vagy - amolyan Csernus féle stílusban. Na jó nem, csak vicceltem, de nem hazudtam. Még ezelőtt, teszem azt, tíz évvel, kicsikét könnyebb volt az út az online ismertség megszerzéséhez, mára azonban olyan nagy lett az ún. zaj, hogy őrült nehéz kitűnni a tömegből. 

A hatalmas ismertség, milliós megosztások mögött általában marketingesek egész hada és jókora hirdetési pénzek állnak. Ha tehát, iszonyat jókat írsz, mégsem olvassa őket a kutya sem, akkor valószínűsíthető, hogy a hiba nem a tehetséged körül keresendő. 

Első lépésként nagyon fontos meghatározni a blogod célját. Ha hobbiból, a lelked gyógyítása okán adod írásra a fejed, akkor lényegében mindegy, hogy melyik felületen teszed azt. Ha viszont, a már fentebb említett hírnév felé szárnyalnál, akkor jóval árnyaltabb a kép. Mert egyáltalán nem mindegy, hogy hol állsz neki "irkálni". Indíthatsz egyből saját weboldalt is akár, ha nem zavar az, hogy egy ideig senki sem fogja olvasni, amit fáradtságos munkával begépeltél rá, viszont hosszútávra tervezel. Vagy választhatod az Index-blog.hu oldalát, ahol épp ezt a remek szerzeményt is olvasod, vagy blogolhatsz az Origo -reblog.hu -ján és körülbelül ennyi a választék, ha érdemben blogolni szeretnél. Utóbbi oldalak nagy segítségnek számítanak az indulásnál. Már csak azért is, mert ha jókat írsz, a szerkesztők kiteszik a cikkeidet a kiemelt blogok közé, ami esetenként több ezer új látogatót jelenthet neked. 

Na szóval, miután kiválasztottad a megfelelő blog/weboldal szolgáltatót, már dőlni is fog a zsé. Megint vicceltem és ezúttal hazudtam is - bocsi. Nem mondok újdonságot azzal, ha azt állítom, hogy nem fog az öledbe hullani semmilyen pénz, ha nulla munkát teszel a dologba. Ne feledd, még mindig nem tudja a kutya se, hogy ki vagy te és mivel foglalkozol. 

De, ha kíváncsi vagy rá, mi lehet a következő lépés az online munka és a pénzszerzés rögös útján, akkor Kövesd a Profitálj online magazin Facebook oldalát és figyeld, mikor érkezik a következő bejegyzés.  

süti beállítások módosítása